SocialiseringMaja o kompisen Jonna i krypartagen (Maja kryper inte riktigt ännu)

Idag har jag och Maja varit riktigt sociala. Först käkade vi lunch med vårat mamma-bebis-gäng. Lunchen blev dock något stressig. Maja var nämligen inte nöjd med någonting (förutom att äta på min plånbok). Så tyvärr fick vi lämna lunchen långt tidigare än vad vi räknat med. Det visade sig att det var sömn som fattades, för Maja somnade ganska omgående när vi kom ut på gatan. Medan Maja sov stack jag över till söder och fikade med sis och hennes vännina Maja (kul namn va?). Tjejerna var på Hultsfredsfestivalen i helgen, så de var lite slitna. När Maja vaknade fick hon en flaska välling och sedan skrattade hon så att hon tjöt åt precis allt moster gjorde! Vilka humörsvängningar vi har haft idag :-)

Ny vecka, nya möjligheter

Så har vi påbörjat ännu en vecka. Tiden fullkomligt flyger iväg under mammaledigheten. Snart har jag varit hemma ett helt år! (blev ju sjukskriven förra sommaren). Jag och Maja brukar fylla våra veckor till bredden. Vi har så många vi vill träffa och så mycket vi vill göra att dagarna inte räcker till. Den här veckan ska vi ha mamma-bebis-lunch (idag), träffa en gammal klasskompis till mig som har en flicka i Majas ålder och fira midsommar förstås! På torsdag reser hela lilla familjen till västkusten. Vi ska fira sommaren med mina föräldrar och farföräldrar. På måndag firar farmor och farfar 60 årig bröllopsdag. Häftigt va?

Jag bjuder på en dagens idag:

♥ Ljhusblårandig skjorta, Benetton
♥ Beige chinos, Ellos
♥ Ute blir det nog
vita tygskor och en ljusrosa kofta.

Ni får ursäkta vyn av vagn och vardagsrum på det första fotot, har inget bildbehandlingsprogram på den här datorn.

Vi lever...

... men det gör dessvärre inte vår dator. Därför har det varit oförskämt tyst här på bloggen alldeles för länge. Tack rara ni för era fina "vi saknar dig"-kommentrarer! De värmer. Just nu har jag fått låna en dator av min kära mor. Men bara den här veckan, sen måste jag hitta en bättre lösning (typ fixa vår dator). Nåja, nog ordat om detta. Vi har ju hittat på saker under tiden vi varit "borta". Så här kommer en kort resumé:


'

Nya vagnen

Här ser ni en bättre bild på nya buggan. Vagnen som vi för övrigt fullkomligt älskar btw. Den är svart och brun med ett rosa parasoll. Vi har även köpt en ny skötväska, en Ski*hop i brunt och rosa. Mycket praktisk, snygg och liten. Den passar perfekt till bugaboon. Maja trivs bättre och bättre i sitt nya vrålåk. I början hade hon lite svårt att komma till ro, men numera fnittrar hon så fort jag lägger henne i vagnen. Jag är väldigt frestad att köpa till en rosa åkpåse till hösten...


Bröllopet

Förra fredagen, på självaste nationaldagen, vigdes min äldste kusin och hans stora kärlek. Brudparet kunde inte ha valt en bättre dag att säga ja till varandra på, solen strålade ikapp med alla leenden. Efter vigsel i den sötaste kyrka jag sett väntade god middag och en hejdundrande fest som pågick hela natten lång. Bröllopets dresscode var frack, och ingen kunde vara nöjdare än jag. Äntligen fick jag en chans att klä upp mig till tänderna. Jag valde en syrenlila långklänning. Till den bar jag silverpumps, silversmycken, en sjal i benvitt i kyrkan samt en benvit aftonväska i satin. Åååhhh, vad sugen jag är på att gifta mig nu.

Ännu mer parkhäng

Självklart har vi träffat vår mamma-och-bebisar-kompisar. Många parkbesök har det blivit - ett perfekt sätt att umgås på. På bilden ser ni några av Majas bästa kompisar (fr vänster Maja, Livia, Olivia och Ebba). Alla bebisar är nästan jämngamla och vi mammor har verkligen hittat varandra. Vi träffas minst en gång i veckan.Senaste Maja-nytt:

  • Maja ålar numera. Hon är snabb som blixten när hon sätter av. Hon sitter även superstadigt, och tar sig från sittande ställning till ålställning alldeles själv.
  • Senaste grejen är att vinka. Hon vinkar i tids och otid och ibland även på beställning.
  • BVC-besöket i fredags visade +2 cm på måttbandet och + 100 g på vågen (inte mycket, men bvc-tanten sa att det berodde på att hon har börjat röra sig så mycket. Nya siffror är 71 cm och 8 920 gram. Vi närmar oss stl 80 med stormsteg.
  • Maja har ärvt sin fars fotbollsintresse. Hon fullkomligt älskar fotbolls-EM på TV. Självklart har både hon och Pippi-dockan (tack farmor) varsion sverigeoutfit.
     

Det var nog allt för denna gång, men vi kommer snart tillbaka. Det lovar vi!


Superdag

 

Igår spenderade vi hela dagen ute. Ts kusin sprang Stockholm Marathon och självklart var vi där och hejade. Han gjorde sitt livs bästa lopp (hittills) och kom i mål på en supertid, runt 2.50. Inte illa pinkat i den värmen. Hela tjocka släkten samlades i Rålambshovsparken för picknick. Vi spenderade eftermiddagen på en filt, sippandes "Dagens". Maja var på strålande humör (ända tills vi skulle försöka få henne att sova i all uppståndelse). Till slut somnade hon och sov över en timme i sin nya fina vagn. 

Vi avslutade dagen med en burgare på en uteservering. Där upptäckte vi att buggan inte bara är toppen att köra och att sova i utan även funkar utmärkt som barnstol vid matbordet.