Cravings

image769

Jag har inte haft sådär jättemånga cravings under graviditeten, men härom veckan slog ett till, och det med besked. T ringde, i vanlig ordning, på vägen hem för att se om jag var sugen på något speciellt.
Girle: - Ja, must! Jag är ursugen på must.
T: - Must? Jag tror inte att de har julmust i juli....
G (något förnärmad): - Jo, de måste de ha. De måste väl fatta att det finns folk som vill dricka must jämt, även på somrarna.
T (suckar): - Ok, jag ska se om jag hittar.

Lite senare ringer han igen.
T: - Baby, jag har varit i tre affärer nu, och ingen av dem har must. Går det bra med Pepsi?
G: - Nej, då får det va.

Sedan dess har T vitt och brett berättat för alla om mitt konstiga begär. Typ: "Ha, ha, hon är så rolig. Julmust i juli. Ha, ha, ha."

Men allt eftersom tiden gick, ju mer ledtrådar fick vi. Det här med julmust i juli kanske inte var helt omöjligt. Tydligen skulle det finnas något som kallas för Sommarmust. Och Ts bror, som jobbar i Cocacola-fabriken, lovade att hålla utkik efter när de skulle börja producera vinterns mustomgång. En dag ringde kära svärmor, hon hade hittat Sommarmusten på Lidl och köpt över 5 liter till mig. Jippie!! Sommaren är räddad. Så nu surplar jag must som aldrig förr. Vågar dock inte berätta för T att jag gärna skulle vilja ha en och en annan lussekatt också. Jag tror att han skulle bli galen då :)

Slappartisdag

Idag tar jag det lungt. Lite hemmapyssel står på schemat. Ikväll ska jag och T äta mat från favoritthaien. Dagen spenderas i favoritklänningen.

 • Röd-vitrandig klänning, Polarn o pyret
 • Gravidmage i åttonde månaden

På Mamamia

Igår var vi hos barnmorskan. För er som tycker att det är ett evigt spring till barnmorskan kan jag berätta att så här dags i graviditeten besöker man MVC varannan vecka. Igår var Kerstin på semester, så vi hade en annan. Hon var urtrevlig, och både jag och T var på strålande humör. Jag fick ta blodprov, mina järnväden är äntligen bättre, trots att jag slarvat lite med järntabletterna. Barnmorskan kände efter hur lillan låg, ganska hårdhänt (hon är fixerad nu), och strax därefter skulle hon känna på hjärtljuden. Då var de jättehöga.
"Hon är nog lite sur för att jag klämde på hennes huvud", sade barnmorskan och log. Mycket riktigt, snart kom ljuden ner på normal nivå. Det är häftigt att man kan se en reaktion så tydligt. Barnmorskan mätte även magen, och jag låg exakt på kurvan. Jätteskönt, nu behöver jag inte oroa mig för att det ligger en jätte där inne.

Måndag 30 juli

Idag fyller kära T år. Vi ska träffa några av hans vänner på Medborgarplatsen lite senare i eftermiddag (hoppas att det blir uppehåll), men innan dess är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan.

 • Vit lång t-shirt med tryck, Art by: Cassandra Rhodin for H&M
 • Vitt linne, H&M Mama
 • Svarta leggings, Gina tricot
 • Svart väska, Hemisphere Sud
 • På fötterna: Antingen leopardballerinas eller vita tygskor, får se.

Typiskt...

image762

Jag har ju precis köpt en mobil till lillans vagn, en med röd- och vitrandiga nallar från Polarn o pyret, med en matchande filt till. Så springer jag på den här roliga vagnmobilen från
Popplopp. Om vi tröttnar på nallarna kanske jag kan övertala T om att detta är vår nästa vagnmobil?

Gravidbok

image761

Jag är på jakt efter en fin skrivbok där jag tänkte skriva ner saker som har med min graviditet att göra. Har fört dagbok, veckovis, under hela graviditeten. Har inte skrivit jättemycket, bara några tankar och händelser. Har även några inlägg härifrån från bloggen som skulle platsa i boken. Och kanske några bilder. Måste komma ihåg att titta efter en snygg (helst rosa, har en rosa period just nu) skrivbok nästa gång jag är i affärerna.

Lite till lillan

Jag tänkte visa upp lite vad vi har köpt till lillan. Av någon anledning har det blivit en del rosa, fast jag verkligen inte tänkte att det skulle bli så från början :)


♥ Cericerosa klänning från Zara,d den här är för flickor mellan 6 och 12 månader, men den var så fin att vi inte kunde låta bli.
♥ Röd munktröja från Åhléns, ett bra reaköp.
♥ Ljusrosa- och vitrandig bomullströja, min stora favorit. Går att knäppa upp helt, så att vi inte behöver dra den över hennes lilla huvud.
♥ Röd- och vitrandig body från polarn o pyret.
♥ Söta jeans från H&M.
♥ Leopardballerinorna inhandlades redan förra sommare, kunde helt enkelt int låta bli när dessa sötingar dök upp på H&M. Jag tänkte att jag och lillan skulle matcha i jeans, vita toppar och leopardskor! Strumpor behövs ju också, även de från H&M.
♥ Nappflaskan från Dior.


Vad vill ni läsa?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jag är lite nyfiken på er som läser min blogg. Jag undrar vad ni gillar? Vad vill ni att jag ska skriva mer om? Skicka en kommentar så att jag vet vad ni vill veta mer om.

Mvh Girle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vecka 33

Oj, oj, idag går vi in i vecka 33, och imorgon är vi i åttonde månaden. Gud vad tiden går fort. Det här beräknas hända med mig och bebisen den här veckan:
Familjeliv:
Kroppen: De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.


Vårdguiden:
Barnet: När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamman: Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu. Läs avsnittet till vänster om förlossningen och förbered dig så det känns bra för dig. Kanske är det dags att besöka en förlossningsmottagning?

Pappan: Väntar ni första barnet kan det vara lärorikt, göra er säkrare och tryggare inför förlossningen att få komma på ett studiebesök på förlossningen några veckor innan det är dags. Alla har olika uppfattningar om hur det ska se ut att det kan vara bra att försäkra sig om hur det är i verkligheten. Hör med er barnmorska vad som gäller.

Hos barnmorskan: Dags att besöka barnmorskan igen. Hon eller han känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner kanske har svårt att följa med på besöken varje gång men är alltid välkommen.

Gravid.se:
Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.


Going on a trip?

image751image752

Jag skulle verkligen behöva investera i en snygg weekend väska. Jag har en kabinväska, men i vissa fall är den ganska opraktisk. Jag kommer ju inte åka på någon trevlig weekend-trip inom den närmast tiden, men jag är ändå i allra högsta grad i behov av en väska i den storleken. Eftersom jag kommer att ha en förlossning inom en överskådlig framtid måste jag också ha vad alla blivande mammor kallar för "BB-väskan". Denna väska, eller i alla fall innehållet, är magisk. Det är i den du packar ner bebisens första kläder. Och kläder till dig själv. Och favoritskivan, toalettartiklarna och kankse en trevlig bok. BB-väskan är din överlevnadsväska. Många förstföderskor planerar i flera månader vad som man kan tänkas behöva packa ner i väskan. Man skriver listor efter listor. Uppdaterar. Adderar och drar ifrån. Jag tror att packningen av BB-väskan är en del av den mentala förberedelsen inför förlossningen.

Jag vill gärna att min BB-väska är snygg, praktiskt och "jag". Jag vet inte varför jag hänger upp mig på just
väskan, men det har väl något med uppladningen att göra. Drömmen vore ju att glida in på BB med en klassiker i weekend-bags sammanhag från Mulberry. Men ett sådant köp kan jag inte riktigt motivera. Har dock sett två fina alternativ, en från Oilily och en från Wedins. Har ni några andra tips på snygga weekend väskor?

Sol!

Idag skiner solen och jag ska passa på att få lite färg. På med bikinin, ta med en av böckerna jag köpte igår o en vattenflaska. Ska sätta mig ute och bara njuuuuta. 


Dagens shopping

image750
Har precis kommit hem från stan, har varit där hela dagen med vännen
Anna. Den officiella anledningen till statsbesöket var att hitta en klänning till hennes dotter som hon ska ha på ett bröllop i helgen. Det gjorde vi oxå. Och mycket mer.. Jag har kommit hem med bland annat ett fantastisk marinoullkofta från H&M (halva reapriset, betalade 75 kr för den till slut). Den är rosa, har kommit på att jag nog inte har ett endaste rosa plagg i garderoben. Jo, förresten, ett baslinne, men borstett från det. Till lillan hittade jag en söt tröja och en mysdress från Zara. Hon fick även filten från Polarn o pyret som jag tidigare bloggat om. Samt den rödrandiga vagnmobilen som matchar till. Några pocketböcker slank också med, 9 1/2 månad, Babyfeber och Grevgatan 22. Slutligen, och dagens höjdpunkt, inhandlades en Dior nappflaska till lillan. En sådan som på bilden, fast i en större modell. Hihi, inget är gott nog för vår prinsessa.

Kvällens planer i punktform

 • Äta god middag. Ska göra ciabatta med pesto, kalkon, mozarella och färsk basilika i ugn.
 • Äta kanske ännu godare efterätt. Färska jordgubbar och After eight choklad.
 • Läsa nya Mama som jag köpte idag.
 • Titta på Morden i Midsommer.
 • Kanske pyssla/piffa lite.
 • Glädjas åt beskedet från Försäkringskassan, jag får en hyffsad föräldrapenning. Tack för det!

Smultronställe

image749

Idag visade kära mamma mig ett riktigt smultronställe. Bara några hundra meter från bullriga och röriga Kungens kurva finns handelsträdgården
Zetas trädgård. Här kan man inte bara köpa blommor och växter, man kan även fika eller äta lunch mitt bland alla växter. Urmysigt och fantastisk god mat.  Allt är hembakat. Både jag och mamma slog till på lamfärsspetten, och de gjorde oss inte besvikna! Till efterätt blev den en nybakt hallongrotta och årets godaste latte. Mums!

Mitt tips är att åka hit om ni ändå ska till IKEA ch inte känner för att slåss med alla barnfamiljer om köttbullarna i möbelvaruhusets restaurang. Zetas är en riktig oas.

Finns det något lyxigare?

image748
Än att få en smoothie till frukost? Med mango o jordgubbar, mums. Och vädeprognosen lovar sol och 23 grader, även om jag ärligt ska säga att det inte ser sådär jättelovande ut. I dag ska jag ta ytterligare en sväng  till Kungens kurva. Skötbordet var ju alldeles för stort, så det ska tillbaka. Jag har fått nys om att hyllplanen som var slut sist har kommit in igen, jag håller tummarna för det. Sedan ska jag tjuvkika lite på sofftyg, min kära svärmor har nämligen lovat att hjälpa oss klä om vår soffa. Vit soffa och Girle är nämligen ingen bra kombination. Vi ska även ta en sväng förbi Babyland. T fick jättefina saker från
Lundmyr of Sweden av sin farbror. En jättesöt mössa, fina strumpor och en urgullig body som det står "gullunge" på. Bodyn var dock en ganska liten storlek, så jag ska byta upp den, så att lillan kan ha den längre. Slutligen ska vi till OnOff och lämna in min kära kamera, som ju har kapsejsat.

Första sammandragningarna?

Alldeles nyss drog magen ihop sig och blev alldeles hård. Undrar om det är sammandragningar/förvärkar som har börjat? Har läst någonstans att de kan börja vid den här tiden för att öva magen inför förlossningen. Är ju i v 32 nu, så det är inte jättelång tid kvar nu.

Det är så himla spännande att vara gravid. Känslan att ha ett litet liv inom sig är obeskrivlig. Lillan har varit i farten idag, jag tror att hon övar inför gymnastik-VM 2020, typ...  Varje dag "kommunicerar" hon med mig, som om hon vill säga "Här är jag mamma, glöm inte bort mig!". (Som om jag skulle kunna göra det). Men hon verkar vara lite blyg, det är inte många som fått känna henne. T har känt några gånger, och sis har fått känna en gång. Annars är hon mest igång när vi är ensamma, hon och jag.

Regnet bara öser ner...

.... typiskt att just den sommar som jag är lite ledig ska bli den regnigaste sommaren på evigheter. Men det är ju inget att göra åt. Idag tänkte jag göra absolut ingenting. Kanske kika lite på TV. Eventuellt plocka undan lite. Tog ut mig lite för hårt förra veckan, så jag känner mig ganska sliten. Det är jobbigare att vara gravid än att inte vara det, det trodde jag inte förut.

Vad gör ni när det regnar?

Shoppinglista

På onsdag ska jag o Anna ta en liten shoppingtur på stan. Det officiella uppdraget: Att hitta en klänning Annas dotter kan ha på ett bröllop. Men det blir nog mer än så, förhoppningsvis. Jag skulle vilja ha/behöver följande:

 • Ett par solglasögon, min gick sönder igår :(. Kan nog vara svårt så här sent på säsongen, men jag håller tummarna).
 • Ev. vagnmobil o filt till lillan från Polarn o pyret.
 • Något fint till lillan från Zaras babyavdelning (de har urfina barnkläder).

Sedan ska shoppingturen avslutes med en Strawberry daquiri på T.G.I Friday, de är urgoda där! (Utan sprit i förstås).


Balkongbloggning

Åh, vad irreterande at min digitalkamera är trasig. Jag skulle så gärna vilja visa er vår fina, fina balkong. Sitter ute o bloggar nu. I en av de nya rottingfotöljerna. En fin filt värmer mina ben och brevid mig står en vas med vackra rosa liljor som jag fått av T. Mästerkocken förbereder dagens middag, hemmagjorda hamburgare. Mums! Nu bröt solen just emellan molnen. Och lillan sparkar i magen. Det är en underbar kväll.

Utflykt

image746
Snart kommer Mamma o Pappa och hämtar mig. Hela familjen (utom stackars T som måste jobba) ska åka på utflykt till favoritskärgårdsön Utö över dagen. Vi åker för att fira min gammelmoster Dudda som fyllt år. Det här är en tradition, varje dag firas hennes fördelsedag med en sommardag och avslutande måltid på ypperliga utö värdshus. Det ska bli så himla mysigt.
image747
Här finns mycket god mat! Kan även rekomendera värdshusets Julbord lite längre fram, det är outstanding!

I shoppingkassen

Vi hann även med en snabbis till Babyland innan IKEA igår, där köpte vi en mobil till bebisens säng. Jag gillar den för att den är söt, men inte för mycket...
image745

Sängstrul

image725

Gårdagens tripp till IKEA resulterade ju i många kassar (och ett alldeles för stort skötbord som får åka tillbaka), men ingen säng till bebisen. Det var slut på nästan alla spjälsängar, IKEA har precis bytt ut sortimentet av spjälsängar och produktionen av de nya verkar minst sagt ligga efter. Så för att vara säker på att vi får den säng vi vill ha har jag nu beställt en Gulliver via IKEAs handla hemma service. Då kommer sängen nästan ända hem, vilket är skönt. Tyvärr är leveranstiden ganska lång, inte förrän vecka 35 beräknas sängen dyka upp. Bara tre veckor innan bebisen beräknas dyka upp, så vi får hålla tummarna för att det inte blir några förseningar. För då har lillan ingenstans att sova.

Hösten knackar på

Ute är det mulet och burrigt, H&M kunde inte välja en bättre dag att lansera sina höstnyheter på webben. Tyvärr blev det inga "Ah!", "Åh!" och "Ih!". Det hela så ganska trist ut, men jag ska vänta med mitt slutgiltiga omdömme tills katalogen kommer. Jag brukar bli mer inspirerad av att bläddra igenom den än vad jag blir av webbshoppen. Några fina basplagg hittade jag dock.
 Bästa baslinnet, några i olika färger får nog komma hem till mig.
Ekologisk amningstopp måste jag nog ha till hösten.
En skön farfarströja blir fin till hemmamyset i höstrusket.
Kjol med hög midja, jag hoppas kunna frossa i "smal"-plagg i höst.
Mysig marinoullsklänning, perfekt för en mammaledig som jag.
Jag hoppas att jag kommer i ett par skinny jeans.
Sortimentets i särklass finaste plagg är denna söta skinnjacka.
Vårens favoritkofta, det kanske blir en till, de jag har börjar bli slitna.
Till lillan hittade jag också lite smått o gott:

Puh

Är helt slut. Totalt 3,5 timmar Rusta, Babyland o Ikea gör en slut. Och till er som tänkte besöka IKEA i kungens kurva imorgon: Låt bli, vi köpte med oss typ hela varuhuset! Nej, skämt å sido, mycket blev det. Men Gulliversängen var slut (oväntat) så den tar vi senare. Nu ska jag avnjuta lite choklad och ett glas Fanta (typ min enda craving) i soffan brevid min kära.

En trevlig insikt

Jag läste nyss på SL:s hemsida att man åker gratis på bussar med barnvagn (förutsatt att vagnen innehåller barn förstås). Det är ju jättebra! Jag o lillan ska åka mycket buss i höst. Tyvärr gäller det trevliga "priset" inte på t-banan, så vi måste ändå köpa ett SL-kort eftersom det inte går några bussar härifrån. Det hade ju varit ännu bättre om man fick åka gratis med alla SL:s färdmedel, eller iaf fick åka till reducerat pris. Men man kan ju inte få allt :)

Undrar om det finns fler rabatter man kan utnyttja som föräldraledig?

Dagens

Snart ska jag åka iväg för att träffa två kompisar från VeckoRevyn, det ska bli så trevligt. Har inte sett dem sedan jag slutade i början på juni. Vi ska äta lunch på ett av våra stammisställen, "Italienaren", som vi kallar caféet för är ett underbart litet ställe på Sveavägen, intill Konserthuset. De som jobbar där pratar bara italienska med en och serverar utsökt mat.

Senare på eftermiddagen kommer det efterlängtade besöket på......

Wihoooo! Det ska bli superkul!

Lyx...

image731
Bild: www.istockphoto.com


... är att vakna upp och ha en ledig dag framför sig. Jag firar med nybakta scones till frukost. Mums! Med ost, marmelad, te och juice. Självklar accompanieras detta med ett avsnitt ur favoritserien Sex ant the city. I eftermiddag ska jag och min kära far simma några längder.

Ett lätt o bra recept på scones:

 •  8 dl vetemjöl
 • 1 tsk salt
 • 4 tsk bakpulver
 • 100 g margarin eller smör
 • 3 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Om du har en matberedare kan du med fördel köra ihop degen i den. Tillsätt mjölken eller filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

Dela degen i fyra bitar. Platta ut dem på mjölat bord till runda plattor, ca 15 cm i diameter. Lägg dem på smord eller med bakplåtspapper täckt plåt. Skåra varje platta kortvis i fyra delar.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Bryt isär och servera dem nygräddade.

Källa: Bergströms baksida


Snygga bebissaker?

image730

Som blivande förstagångsföräldrar är det lätt att sväva iväg. Vi vet ju inte direkt vad som är nödvändigt att ha, så det tenderar att gå till överdrift. Jag vill inte handla onödiga saker, men det är svårt att veta vad som är vad. Självklart förstår jag att de grundläggande babyprylarna är mer än bra att ha (vagn, säng, skötbord o kläder). Men sen då?

Jag tycker att mycket av det jag sett ute på marknaden är ganska fult. Mycket är för puttinuttigt i min smak.
Tummen, Snobben, Laban, Nalle puh, Mumin och annat krafs. Jag vill inte ha! Är just nu på jakt efter en mobil till vagnen, ni vet en sådan där tråd man hänger upp på suffletten med någon typ av nalle så att bebisen ska ha något att titta på. Den enda jag hittat som jag tycker är någolunda ok är den från Polarn o pyret, det är cirka tre nallar på rad som är randiga. Jag tar gärna den röda. Med en fin filt till.

Barnövar

Efter ett barnmorskebesök imorse (hon har vänt sig med huvudet nedåt, jippie!) och en trevlig lattefrukost i solen med en god bok som sällskap mötte jag upp Anna och hennes lilla Lea. Vi åkte ut till Djurgården och ett 4H-gård (heter det så?). Rena drömmen för en liten hästgalen tjej. Vi avnjöt en picknick i solen och fick lite färg på näsan. Supermysigt. Men jag upptäckte dock att platt picknicksittande+gravidmage=väldigt ont i ryggen. Nu ska jag ta igen mig lite och drömma om Ikea, som vi ska åka till på onsdag.

T.G.I Friday!

Och jag firar den kommande helgen med att spendera dagen i gott sällskap. Ska träffa min vän J, vår gemensamma vän A och J:s lilla solstråle E. Ska bli jättetrevligt. Eftersom kameran fortfarande strejkar får ni hålla tillgodo med en produktbild. I förrgår fick jag en ny klänning av T, den randiga gravidklänningen från Polarn o pyret som jag redan har i blått, fick jag även i rött. Superfin! Förhoppningsvis är klänningen det sista mammaplagget jag behöver handla. Så idag kombinerar jag den med ett vitt gravidlinne från H&M o svarta leggnings från Gina Tricot.

Fabolous

Fabolous dag med en fabolous vän. Har verkligen harft en toppendag idag. Torts regn (skrattade regnet i ansiktet med snygga gummistövlar och sött paraply). Vi började dagen med en underbar grön ärtsoppa i Rosendahls trädgård. Efter lite weddingresearch bar det iväg till Skansen. Där kikade vi på djur och hade det trevligt. Dagen avslutades med en stor chokladkaka på Systrarna Voltaire. Mmmm.... det är så här man ska spendera varje regning dag.

Eftersom min kamera verkar ha tagit semester hoppas jag att jag snart kan låna lite bilder av Sophie, som agerade hovfotograf idag.

Skansen

image729Ett besök hos bebisdjuren är ju ett måste!
Nu på morgonen tänkte jag lyxa till det med ett Sex and the City-avsnitt till frukost och lite senare bär det iväg till Skansen. Där ska jag och
Sophie ha en trevlig, och förhoppningsvis, regnfri dag. Det ska bli jättemysigt.

En hel ren dag

Vad konstigt det känns, att ha tomma dagar, hur många som helst, till sitt förfogande. Oskrivna blad. Har förstås smitt lite planer, men den här dagen står tom. Är lite sugen på att baka. Det här brödet verkar gott och enkelt. Kanske en lagom ambitionsnivå, nu när jag ska vara hemmafru?

Gravid på heltidimage728

Idag har jag blivit sjukskriven på grund av att jag har haft det så jobbigt på jobbet. Till nästa söndag varar sjukskrivningen, då träder min havandeskapspenning i kraft. Det betyder att jag från och med nu ska ägna mig helhjärtat åt att vara gravid. Jag ska inte jobba en endaste minut på minst nio månader. Gud så skönt! 

Dagens osynliga outfit

Det har hänt något med min kamera. Den verkar sjuk på något vis, den vill inte ta några bilder. Allt blir bara randigt. Mystiskt. Därför kan jag inte bjuda på en bild :(

 • Blåvitrandig klänning från Polarn o pyret
 • Vitt linne från H&M Mama
 • Svarta leggings från H&M Divided
 • Marinblå kofta från Gina tricot
 • Vita tygskor från H&M Divided

Myskväll

image727

Idag slutade både jag o t tidigt. Vi bestämde oss för att ha en riktigt trevlig måndagskväll. Vi började med en drink på TGI Friday. Han en öl och jag en virgin strawberry daquiri, mums! Sedans styrde vi kosan mot Gamla Stan för urgoda tapas på
Café Tabac. Tabac är en riktig pärla, här går det att fika, dricka gott vin eller äta en trevlig middag. Missa inte om ni besöker Stockholm i sommar! Efter middagen åkte vi hem och badade bubbelbadkar. Romantik på hög nivå. Nu funderar jag på om det ska bli en äppelkaka med vaniljsås till efterätt eller inte.

Habegär

image726
Den här skulle ju vara urfin med magen o allt. Rea är det oxå, suck. Hatar juni som (ex) student.... Hittas på ypperliga
Tres bien shop för 550 kr (Det är en minimarket klänning).

Inköpslista Ikea

image725

Snart ska vi åka till Ikea och investera lite till lillan och till vårt hem. Jag har äntligen förstått det här med "boa". Av någon anledning vill både jag o T att lägenheten ska vara tiptop när lillan anländer (som om hon kommer att bekymra sig över att badrumskåpet är rörigt). Och för att hemmet ska bli fint behövs en och en annan tur till det stora möbelvaruhuset. Detta är vad jag hoppas att vi kommer hem med, bland annat:

 • Spjälsäng.
 • Lakan, dessa Vilda prickar, och några andra.
 • Haklappar.
 • Badbalja.
 • Två byråer som vi ska måla vita, vi kommer att ha dem som sängbord o klädförvaring.
 • Nya, marinblå handdukar i olika storlekar.
 • Vita lakan, påslakan och örngott. Vi vill bara ha vit bäddtextil, och slänga ut alla udda påslakan.
 • Korgar att ha lillans prylar i.
 • Lådor att ha till förvaring i hallen.
 • Hyllplan till ovanför lillans säng, i hallen och i vardagsrummet som ska målas vita.

Det brukar ju även följa med saker som värmeljus och andra nödvändiga ting.


Vecka 30

Oj, oj, oj, idag går vi in i vecka 30. Bara 10 veckor kvar, det börjar närma sig. Så här beskrivs vecka 30 på olika sajter:


Vårdguiden:
Barnet:
växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma: Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Nio månader:
Du: Många kvinnor upplever nu att vrister och ben svullnar. För att motverka detta bör man dricka mycket vatten, helst kallt. Stödstrumpor som finns att köpa på Apoteket är också att rekommendera.
Bebisen: Det börjar bli trångt i magen men än så länge kan bebisen slå kullerbyttor. Huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna nästan 6 cm långa. På pojkar har testiklarna oftast vandrat ner i ljumsken vid den här tiden. Slutligen kan barnet kontrollera sin kroppstemperatur. Barnet väger ca 1300 gram och är ungefär 37 cm långt.

Gravid.se:
Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen
. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten. Mer information om föräldrapenning och ledighet hittar du hos
försäkringskassan.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen ? lanugohår ? börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


Torsdag 5 juli

 

 • Svart kofta, H&M
 • Svart linne, H&M Mama
 • Jeans, T s (fr H&M)
 • Halsband med jordgubbe, Bijoux
 • Sneakers, gåva från T

Barnmorskan Kerstin...

... är en trevlig typ. Hon är en liten, rund tant som skelar och pratar som  Maud Olofsson. Hon är jättebra tycker vi, rak och kunnig. Idag hälsade vi på henne i hennes lilla rum på söder. Efter att hon stuckit mig i fingret (aj) och kollat järnvärdet (fortfarande lågt, så jag blir inte av med de där j-kla järntabletterna) fick vi lyssna på lillans hjärtslag. Det är jättehäftigt, dunk-dunk-dunk-dunk låter det, jättefort. Allt såg så bra ut, ligger förstås fortfarande lite över kurvan.
"Men det betyder inte att det är en stor bebis, det beror på hur hon ligger", sa Kerstin, hon visste att jag nojade mig lite fast jag inte behövde säga ngt.

Fick även en läkartid till på tisdag, ska försöka bli sjukskriven, för nu orkar jag inte jobba någe mer snart. Enligt Kerstin kommer det inte bli något problem med att bli sjukskriven, så jag hoppas att det går bra. Förövrigt var jobbet helt ok idag, hade en lite kortare dag än vanligt. Men imorgon är det långpanna igen, suck.

Sparlåga

Tar det väldigt lugnt just nu, fick gå hem tidigare från jobbet igår pga magont och idag har jag varit helt sänkt. Hoppas jag känner mig bättre imorgon. Kvällen består av tv-tittande och jordgubber för min del. Imorgon ska vi till barnmorskan, ska se vad hon säger om mitt "humör".

Måndag

Ny månad och ny jobbvecka. Förra veckans semester var välbehövlig, men nu är det jobb, jobb, jobb som gäller.

 • Svart kofta, H&M
 • Vitt ribbat linne, Way
 • Grått linne, H&M Mama
 • Svart kjol, H&M Mama
 • Grå leggings, H&M Mama
 • Retrosneakers, fått av T.